– Якою була Ваша історія успіху?
– З першого дня виходу на роботу в закладі громадського харчування з’явилася мета створити щось своє. Хотілося тішити людей чимось смачним та якісним. До того йшли довго : і боялися, і вагалися. Але, одного разу дізналися про фестиваль «Street Food So Good» (один знайомий розповів нам, що є можливість туди потрапити) і нас це дуже зацікавило. Хоча і дуже мало часу у нас залишалось до початку фестивалю, ну але якось зібралися силами, згуртувались і зробили це! Проте найбільшим поштовхом для нас було те, що в невеличкій пічці за 3 дні фестивалю ми продали 850 піц. І що ще більше нас мотивувало – так це запитання людей : «А де ваш заклад знаходиться?» «Де ще можна спробувати вашої піци?». З розчаруванням відповідаючи, що поки ніде, шалено хотіли втілити свою мрію.
– Ми лише вперше спробували і люди нас наштовхнули на те, що треба починати щось своє.
– І як двом хлопцям вдалось так швидко відкрити власний заклад?
– Дуже складно. У нас виникла ідея, потім ми знайшли інвесторів (без них було б важко).Або просто довше. Я думаю, ми б дійшли до цього , але з часом. За декілька років. Була можливість це все прискорити і якось ми на це згодились.
– А що ж було до цього?
– До цього ми мали фургончик. Після фестивалю, ми ще були на інших фестивалях, котрі не були такими успішними, як «Street Food So Good» . Потім – пізня осінь. Було страшенно холодно. Ми стояли на фестивалі крафтового пива … Тоді ми і зрозуміли, що йде зима, а з зимою – кінець нашої роботи. Звісно, були фестивалі взимку, але готувати піцу в палатках?!? Це нереально. Прийшлось подумати про те, що б це робити весь зимовий час. От і прийшла в голову ідея створити обладнаний фургон, де було б значно тепліше, ніж в тих палатках. Десь за місяць ми зібрали цілий вагон з нуля самі, своїми руками.
– Яка подальша доля фургончика?
– Після відкриття нового закладу на Сихові будемо працювати над фургончиком. Треба його доробити, тільки заробимо трішки грошенят… За одно і виправимо помилки.
– Досі пригадую, як було важко, але одночас класно працювати там : як ніяк не могли закритись , бо люди стукали в двері. Ооо, а як на до фургончика ходили з пакетами, без машини. В рюкзаки. Скупились і понесли!
– А зимою… Як прийшли, а вся вода замерзла. Розпалювали пічку , всю воду ставили, аби розморожувалась. Був дуже сильний мороз. І щоб переодягнутись – треба були пічку годину прогрівати. На дворі -15 – так само і в фургоні. За те, ми були в футболках , коли люди приходили в шубах – сміється Андрій.
– А як щодо інвестування? Що ви порадите людям, котрі мають ідею, але не мають достатньо грошей?
– Ну для початку я працював у «Челентано» і виношував ідею. Дуже багато нюансів було. Я розумів, що таких грошей тут і одразу не заробиш. Або їдь за кордон і витрачай там 5-6 років свого життя, для того, аби тільки привести грошей. До того ж сім’я, маленька дитина – ніхто б не відпустив. Головне – це ідея! Ідея , в яку треба вірити. Дуже багато було різних моментів: і радостей, і хвилювань.. Ми були впевнені в людях, що до нас приходили… Ми повірили в себе і ризикнули! Друге – бізнес-план. Бізнес –план, який ми не зовсім вміли писати. Десь на 60% нам повірили на слово. Ми вчимося ! Якщо самому дуже важко , завжди є ті, в кого це вдалось . Порадьтесь з інвесторами чи власниками вже існуючих популярних закладів. Всі готові допомогти. Головне – не красти чужі ідеї. Якщо щось цікавить – краще спитай. От я , наприклад, відкритий для кожного і дуже радий , що люди думають ! Думають, як колись думав я! До того ж, заклад харчування – це дуже відповідальний бізнес, адже на кону здоров’я дітей та їхніх батьків. А інвестиції – треба знайти людей, котрі повірять у вас! І 4 – треба любити і розуміти те, що ви робите.
– І на сам кінець, поділіться думками із читачами!
– Ми шалено вдячні «Street Food So Good» за школу. Команда цього фестивалю справді молодці, адже багатьом дали хороший старт. «Street Food So Good» дає шанс звичайним людям спробувати себе . Туди приходять різні люди : комусь виходить , комусь ні. І Для львів’ян приємно, адже вони пізнають якусь нову кухню кожного сезону. От ми були навіть на «So Green Fest» і проробляли спеціально вегетеріанські піци. І цьогоріч ми теж дуже хочемо взяти участь, адже цей фестиваль – це шалена реклама.
– Отже їжте піцу і займайтеся тим, що любите!