«Люди, які приходять до нас почувають себе, як вдома» – історія Ірини та її закладу «Papi»

Автор: Марта Кагуй

Як Ви потрапили у ресторанну сферу? 

Усе почалося з ідеї. В мене було бажання мати власний бізнес, який  приносив би задоволення іншим людям. Після відвідин Port Wine Bar в Одесі, я зрозуміла, що саме такого закладу не вистачає у Львові. Тоді я вирішила купити їхню франшизу і відкрила свій перший заклад. Згодом виникло бажання зробити місце, де люди будуть відчувати себе максимально комфортно, так з’явився затишний та дуже домашній  «Papi». 

Розкажіть звідки з’явилась ідея створити «Papi»?

Певний період свого життя я жила у Франції, де люди по-особливому ставляться до початку свого дня. Французи обожнюють зранку посидіти  у маленькій кав’ярні, випити кави із пухким круасаном та прочитати свіжу газету. В Україні все зовсім по-іншому: люди кудись спішать та нашвидкоруч їдять сніданок. У мене завжди було бажання це змінити, зробити заклад, де основою меню будуть сніданки, щоб люди могли відчути цю ранкову магію моменту. Тому, коли з’явилася можливість орендувати приміщення, в мене не було сумнівів, що там має бути «Papi».

Що означає назва?

Papi, з французької, означає «татусь». У закладу є легенда про сімейну пару, яка все життя живе в гармонії.  Папі – чоловік, а Мамі – жінка. Вони подорожують по різних країнах, звідки привозять страви, деталі інтер’єру, традиції – і все це  збирають в одному місці, в «Papi». «Фішкою» цієї легенди є те, шо всі хто у нас працює – це ніби-то внуки Папі та Мамі, які приїхали в гості на канікули.

 У чому особливість закладу?

Насправді, у нас є чотири символи, які зображені на зовнішній стороні закладу: вогонь – тепло, будиночок – атмосфера, сковорідка з каструлею –  їжа та пляшка з бокалом – напої.  Наш заклад – це ніби квартира Папі та Мамі, а вітальня – місце, де ми приймаємо гостей. Тому люди, які приходять до нас, відчувають себе як вдома.

  У Вашому закладі багато вінтажних деталей. Розкажіть, як Вам вдалося їх знайти? 

Так, справді, в нас дуже багато речей, які ми знайшли випадково або на закинутих барахолках. Ми навіть дістали нагороду за те, що повторно використовуємо деталі інтер’єру. До прикладу, програвач ми знайшли, коли прибирали у підвалі, а крісла збирали у різних куточках міста. Ще є газетниця, яка чекає випуску нашої газети, де ми будемо розповідати про заклад, історію Папі та Мамі, цікаві легенди з різних країн та рецепти.

Ви відкрились у січні, ще до початку карантину, як пережили карантин? 

Скажу відверто: було дуже складно. У січні справи йшли добре: ми розвивалися, багато працювати і люди нас швидко полюбили, але неочікувано почався карантин. Ми розуміли, що «Papi» не створений для доставки, адже люди сюди приходять, щоб відчути атмосферу. Мабуть, складно було більше морально, ми спробували переформатуватися під режим доставки, але всеодно старалися додати атмосферності у кожне замовлення: писали маленькі записки та оформляли сухоцвітами коробки. 

Розкажіть цікаві історії, пов’язані із закладом.

Ми працюємо лише декілька місяців, але кожен день – це цікава історія.

У нас з’явився друг, якого звати Максим, він часто заходить в гості зі своєю вівчаркою Адою. Собачка знає, що прийшовши в «Papi», вона може отримати сосиску, адже заклад є pet friendly. Ми обожнюємо, коли відвідувачі приходять зі своїми домашніми улюбленцями, і з радістю пригощаємо їх смаколиками. 

Ще одна цікава історія пов’язана з каміном. Коли ми робили ремонт, то повністю все «розбомбили» і випадково його знайшли. Ніхто не знав про існування каміну, навіть власники.  Місяць ми витратили лише на те, щоб налагодити вентиляційну систему. Тепер місце біля каміну – фаворит наших гостей.

Що б Ви порадили скуштувати у першу чергу?

Ми завжди пробуємо щось нове і не боїмося експериментів, а все наше меню – це страви, які Мамі привезла з різних куточків світу. Одна з моїх улюблених страв – бурякові панкейки, мікс американської і української кухні. Ми власноруч випікаємо круасани, які максимально схожі на французькі, а ще у нас є українські натуральні сидри та меди. 

Нещодавно ми додали у меню натуральний енергетичний напій – Bulletproof Coffee – кава з додаванням кокосового та вершкового масла. Такий напій може замінити цілий прийом їжі і користується популярністю серед програмістів.

Які у Вас плани?

Насправді, складно щось планувати в умовах карантину, адже не знаєш, що буде завтра. Але ми вже плануємо серію дегустаційних вечорів, де кожен охочий зможе спробувати алкогольні напої українського виробництва.

Що б Ви порекомендували читачам?

Власний бізнес – це дуже класно, але перш, ніж щось відкрити, добре подумайте. Ви повинні зрозуміти, що 24/7 будете прив’язані до своєї роботи, тому потрібно любити свою справу, бути в ній впевненим та знайти однодумців. Якщо сумнівів немає, то не бійтеся починати, у Вас все вийде!

 

 

 

 

Залишити коментар

Підписуйтесь на e-mail розсилку

Не розсилаємо спаму, тільки цікаві новини